De opkomst van crypto -financiering

In toenemende mate beginnen traditionele financiële instellingen een crypto -financiering te onderzoeken. Ze beweren een product aan te bieden dat voldoet aan de behoeften van hun klanten, terwijl ze hen in staat stellen snel geld met een laag risico te verdienen zonder risicovolle activa te houden een goede campingstoel kopen. Deze producten hebben echter een onbetwistbaar speculatief risico.

De recente crypto -meltdown heeft de fragiele onderbouwing van crypto -financiering blootgelegd. Deze omvatten verdamping van de liquiditeit, wat leidt tot een overloop naar de conventionele financiële sector. Dit kan leiden tot brandverkoop van conventionele activa om een stortvloed van aflossingen te ontmoeten.

De Crypto Valley is de thuisbasis van een cluster van innovatieve organisaties die de technologie van blockchain gebruiken om veilige opslag te bieden voor digitale activa. Verschillende bedrijven zijn de markt binnengekomen, waaronder Crypto Finance Group, die kantoren heeft in Zürich en Zug, Zwitserland. Ze bieden investeringen, vermogensbeheer en handelsdiensten, evenals opslagdiensten.

Licentie -exploitanten verzamelen gegevens van klanten en rapporteren kapitaalwinsten aan de autoriteiten. Hoewel de voorschriften van deze programma’s relatief los zijn, zijn er verschillende waarschuwingssignalen dat een legitimiteit van het bedrijf niet is gegarandeerd.

De crypto -financiële industrie wordt bijvoorbeeld verstoord door de opkomst van gedecentraliseerde financiële platforms. Dit zijn computergestuurde markten, in plaats van gecentraliseerde financiële platforms. Het doel van deze programma’s is om onafhankelijk te worden van ontwikkelaars, terwijl ze worden bestuurd door een gemeenschap van gebruikers.

Sommige crypto-banken leveren ook rentedragende rekeningen die worden ondersteund door crypto-activa-deposito’s. Deze banken zijn niet onderworpen aan reserve -eisen en ze kunnen lenen aan risicovolle instellingen. Vaak verstrekken ze onderpandsleningen aan hedgefondsen en marktmakers.